terkadang terpaksa sarkastik kerana hati mereka sukar dijentik

Tuesday, January 08, 2008

wherE do i start

kerana terlalu asyik dengan kerja aku tiba- tiba mahu membuat anjakan paradigma. aku tak sanggup memendam kerinduan untuk kembali merasai keserabutan dan kegilaan dunia teater. tetapi setelah beberapa tahun, bagaimana untuk aku mula kembali berjiwa apabila setelah aku sudah menghampiri terus sahaja menjadi buntu.

12 comments:

wan azli said...

oh ryann juga berteater.. mungkinkah saya pernah bertemu ryann di mana2 pementasan teater?

ryann said...

mungkin juga pernah jumpa. wan azli famous apa. dah lama tak involve apa- apa.dulu pun peringkat amatur sahaja. sekarang ni baru nak mula balik.

wan azli said...

saya melukut je dlm dunia teater malaysia ni. famous dan saya adalah dua perkara yang kontradiktif hahaha.. btw selamat berteater :)

zool said...

wah.. tak minat sangat dgn teater nie..
mudah mengantuk..

ryann said...

"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." -- Oscar Wilde

teater muzikal mungkin mudah menarik perhatian kan

ajami said...

good luck dear ;-)

ryann said...

terima kasih kengkawan semua

yginsaf said...

me terhingin nk tengok teater.. nk tengok tiara jacquelina yg vogue iteww.. ehehe

ryann said...

produksi tiara memang best!

Danisha said...

Salam,
Ramai yer orang teater di sini.....
Selamat berteater ye....go...go chaiyo

qeez said...

tu lah ryann, ke winona rider. Tu mana satu ko. Tu lah, meh sambung master jom. Aku bulan 6 nih, rasa nak sambung. Ko dah lunyai ngan dunia penyiaran kan, tp lom keluar dari kepompong yg lain. Anjakan paradigma ko tu boleh tercapai kalo ko kuar dari tempat yg terlalu JITU dan KOSONG lah bagi aku. Kosong dgn jiwa2 manusiawi. Ahhh..! Ala Yan kalo suka berteater apa salahnya berjumpa dgn kawan2 lama ko nih. Teater tak kan mati kalo ko ingat nak buat nya sendiri... Anyway aku tunggu ko utk sesi kemasukan MASTER akan dtg nih. Meh la minah oiii.

psssttt... mcm mana ko skrg? Masih cekeding je ke.

ryann said...

yeow qeez! rindu giler kat ko dan geng yang lain. alaa... qeez segan lah master tak kasi perabih. sayang result kelas tu. nak masuk bulan 6 ye.. . tunggu la. tapi segan beb!

kelunyaian aku ni dah tetap. aku cam dulu -dulu gak. nanti kita cerita lebih lanjut, ok geng.