terkadang terpaksa sarkastik kerana hati mereka sukar dijentik

Tuesday, October 30, 2007

juJur dalaM TidAK

ada kejujuran dalam ketidakjujurannya. mengaku melakukan sesuatu yang tidak jujur. adakah perlu dihormati sikap sebegitu. barangkali ia lebih baik daripada tiada kejujuran dalam ketidakjujurannya. tetapi kita semua tahu asal nama tidak jujur sahaja adalah bukan sesuatu yang baik.

7 comments:

WaWa said...

dalam maksud ni. hurm.. berfikir sejenak.

ryann said...

:)

Marissa said...

Tidak..

sesekali ketidakjujuran perlu kerna tidak semua jujur itu bagus. Ketidakjujuran jika ia adalah suatu yang boleh menjadikan sekitaran kita aman, mungkin ia adalah perlu...

Sesekali perlu menjadi hiporit. Mungkin boleh dibayangkan dunia tanpa hipokrasi... semua kemarahan dilepaskan kerna tidak mahu menjadi tidak jujur..

Kejujuran... Di mana batas sempadannya?

Mungkin pernah didengar suatu tika,
"Pinggan yang sumbing lebih elok disimpan. Diguna pasti mengundang mudharat, dibuang sayang. Ditunjuk pada org tidak memberi apa-apa kesan"

--- cheers sis

ryann said...

kiranya kita jujur berpura-pura. kenapa sukar untuk mengaku ya. kiranya pura-puralah biodata klise :- 'perkara yang tidak disukai...orang yang hipokrit, orang yang talam dua muka' sememangnya semua orang jujur. kiranya jujur yang tidak sempurna. kiranya saudari marissa sedar akan ketidakjujuran yang berlaku & jujur mengakuinya.

ryann said...

"nasib baik pinggan yang sumbing tidak memberi apa-apa kesan...."
berapa banyak kiranya da... sweet opinion sis! ;>

zool said...

Kejujuran bukanlah mudah dicari...
Dan bukan mudah mencipta kejujuran dalam diri..
Semoga anda akan terus jujur pada diri sendiri

JIMI said...

terima kasih ryann kerana singgah di blog saya. jemput dtg lagi.