terkadang terpaksa sarkastik kerana hati mereka sukar dijentik

Thursday, November 19, 2009

2012 afTErmath

aku berjaya menonton filem 2012.

bagaimana boleh? berjayakah aku? memahami di sebalik yang tersurat atau tersorok, subteks, lapisan makna, propaganda, kepercayaan, penyongsangan, keterbalikan dan sebagainya. ada yang menganggap tak bagus tonton sebab boleh ganggu akidah, ada yang kata elok tengok, boleh terbit keinsafan.
adakah aku cuma lihat...nahh, satu lagi filem disaster kreasi roland emmeric yang terkenal dengan filem- filem the day after nya. pengkhususan roland terhadap genre fiem- filem seperti ini jelas sejak penghasilan karya pertamanya, the noah's ark principle.

menyaksikan filem ini memang mengkagumkan (biasalah, tipikal filem disaster) walau disebaliknya fikiranku agak kacau (tapi masih boleh dikawal).

sebelum itu,

kak suriani (reader glamer tu) beritahu dia dah tonton filem ni di signature gardens. aku tanya, bagaimana endingnya. kak su kata diorang buat kapal besar macam kapal selam. siapa yang naik kena bayar 1 bilion euro. huhu...aku gelak. aku sendiri pun tak tahu maksud aku gelak tu. terpapar juga pasca 2012. aftermath!

uppss...aku tonton dengan baucar percuma lagi.

4 comments:

Framestone said...

bro masih2 jugak xtgk huhuhu
nenanti kot..tp xtau la bile.. erm download je la

out of topic--> he...23x masih xnk terpengaruh dgn facebook kot..tue yg xbrnafsu nk berfacebook kan

www.broframestone.com

ryann said...

tk tengok pun takper.
belum nak ada lagi

Pyanhabib said...

salam aidiladha buat ryann (&keluarga), semoga dirahmati Allah setiap amal baik.
(dah tengo 2012? waaaa, ada tiket free lagi? kasi abang satuuuu, ha!)

Kembara Kelana said...

terima kasih bertandang di rumah kecil saya , mohon izin dan tumpang lalu ...untuk izinkan saya link kmsm ke tingkap asemblaj